ΜΗΛΟΣ

Γνωστή και ως «το νησί των χρωμάτων», κυρίως λόγω των πολύχρωμων βράχων και την αντίθεση που κάνουν με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, η Μήλος σαγηνεύει με το εκπληκτικό ηφαιστειακό της τοπίο. Βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα του συμπλέγματος των Κυκλάδων, και παρουσιάζει μια εντυπωσιακή ακτογραμμή που μετρά περισσότερες από 100 εξωτικές παραλίες.

Οι επαναλαμβανόμενες ηφαιστειακές εκρήξεις που έλαβαν χώρα πριν από εκατομμύρια χρόνια στη Μήλο, διαμόρφωσαν τη γεωμορφολογία της όπως την γνωρίζουμε σήμερα: ένα ιδιαίτερο νησί σε σχήμα πετάλου, διάστικτο με εκθαμβωτικά πάλλευκα και χαλκό-κόκκινα βράχια, ένα υπέδαφος πλούσιο σε πετρώματα, ορυκτά και μέταλλα, εξωτικές αμμώδεις παραλίες που βρέχονται από γαλαζοπράσινα νερά και μοναδικές θαλάσσιες σπηλιές. Το Σαρακίνικο, το Κλέφτικο, η Φυριπλάκα, το Παλαιοχώρι, το Τσιγκράδο και τα Πολλώνια είναι μόνο μερικοί από τους παραθαλάσσιους θησαυρούς της Μήλου που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε και να δείτε ιδίοις όμμασι την απαράμιλλη ομορφιά του νησιού.

Η Μήλος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για κάθε στυλ και προτίμηση — από ιστιοπλοΐα, ολοήμερες κρουαζιέρες και ιστιοσανίδα, έως και καταδύσεις, καγιάκ, ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία. Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε στη Μήλο, προετοιμαστείτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Κι εάν είστε λάτρης του κρασιού ή του φαγητού (ή και τα δύο), στη Μήλο θα βρείτε έναν παράδεισο γεύσεων! Στα Πολλώνια θα βρείτε τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, τα οποία περιμένουν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία που θα ενθουσιάσει τους ουρανίσκους σας και θα αφυπνίσει τις αισθήσεις σας…

Φωτογραφίες